اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در پنجاه و هشتمین گردهمایی معاونان دانشجویی که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به برگزاری این گردهمایی در هر سال تحصیلی گفت: معمولا در سال دو گردهمایی یکی قبل از شروع نیمسال اول و یک گردهمایی هم قبل از نیمسال دوم برگزار می شود.
وی افزود: سال تحصیلی موفقی داشتیم و با همه کمبودها و مشکلاتی بود ولی توانستیم این سال را به پایان برسانیم. تحرکات در بخش دانشجویی با فعالیت های صندوق رفاه و سرویس دهی بیشتر به دانشجویان افزایش یافت و تدوین تعدادی از آیین نامه های دانشجویی به پایان رسید و ابلاغ شد.
صدیقی در خصوص تدوین آیین نامه های دانشجویی گفت: آیین نامه هایی مانند شورای صنفی و شیوه نامه های انضباطی تدوین آنها به پایان رسید و به دانشگاه ابلاغ شد. همچنین سال گذشته تفویض اختیار به مناطق را داشتیم و اعطای بورس که اختیار آن به دانشگاه های مناطق کشور واگذار شد. هم چنین در حوزه جذب دانشجویان خارجی نیز جهشی داشتیم، اما هنوز با برنامه ریزی های صورت گرفته فاصله داریم.
رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه افزود: در حوزه تربیت بدنی برنامه های موفقی داشتیم و فعالیت دفاتر مشاوره در دانشگاه ها افزایش پیدا کرد و به حوزه بهداشت دانشجویان توجه بیشتری شد که با طرح سیمای زندگی دانشجویی، بهداشت دانشجویان مورد توجه قرار گرفت.
وی با اشاره به اعزام دانشجویان دکترا گفت: در اعزام دانشجویان دکترا جهش خوبی صورت گرفت و 1348 دانشجو توانستند از این امکان و فرصت کوتاه مدت استفاده کرده و به دانشگاه ها اعزام شوند.
صدیقی از ارزیابی معاونان دانشجویی در سال تحصیلی گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته معاونت دانشجویی مورد ارزیابی قرار گرفتند و دانشگاه هایی که در ارزیابی نمره کمتری داشتند، با حمایت های حوزه ستادی ضعفهای آنها برطرف شد. هم چنین سال گذشته پوشش وام های داخلی بهتر شد و با توجه به سیاستی که صندوق رفاه داشت، رشد کمی در این حوزه داشتیم. عقب افتادگی شهریه های 93 و 94 جبران شد و وام ویژه دکتری که از 93 آغاز شده بود، افزایش پیدا کرد و به رشد نهایی خود رسید.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به رتبه بندی خوابگاه ها گفت: در سال گذشته رتبه بندی خوابگاه ها اجرایی شد و مشخص شد که به کدام دانشگاه باید توجه بیشتری شود. صندوق رفاه هم آمادگی این را دارد که به خوابگاه های رتبه 4 خدمات دهی کند تا بتوانند افزایش رتبه پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: از منابع دولتی هم در بخش دانشجویی استفاده شد؛ برای مثال بنیاد علوی و بنیاد 15 خرداد به کمک دانشگاه ها آمدند تا خدمات بیشتری به دانشجویان ارائه شود.
صدیقی از افزایش 110 درصدی پرداخت وام ها در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته توانستیم وام تحصیلی را اختصاص دهیم و وام تحصیلی عقب افتادگی نداشته باشیم؛ که در مجموع پرداخت وام های دانشجویی 110 درصد رشد داشته است. هم چنین زمان پرداخت وام ها از طریق صندوق رفاه از سه ماه به 27 روز کاهش داشته است.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: توسط بنیاد ۱۵ خرداد با اختصاص زمین در شهرستان ها 13 خوابگاه دخترانه برای دانشگاه های وزارت علوم احداث خواهد شد و در دانشگاه هایی که مشکل کمبود خوابگاه داشتند تلاش شده ظرفیت خوابگاهی آنها اضافه شود و هم چنین خوابگاه های موجود نیز بازسازی و تعمیر شود.
وی اضافه کرد: بیش از همه باید به پذیرش دانشجویان خارجی به شکل غیربورسیه در دانشگاه توجه شود که ظرفیت غیربورسی هم افزایش پیدا کند. هم چنین در حوزه تربیت بدنی در سال گذشته برنامه ها دنبال شده و سرانه های ورزشی افزایش پیدا کرده است.
صدیقی به برگزاری سیزدهمین المپیاد ورزشی در مشهد اشاره کرد و گفت: شش هزار دانشجو در این رویداد شرکت کردند که پسران در ۱۰ رشته و دختران در 8 رشته به رقابت پرداختند که دانشجویان پسر از 110 دانشگاه و دختر از 120 دانشگاه حضور داشتند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به بحث سیمای زندگی و کیفیت زندگی دانشجویی گفت: بحث سیمای زندگی دانشجویی توسط دفاتر مشاوره و کیفیت زندگی دانشجویی توسط اداره کل تربیت بدنی دانشگاه ها در حال پیگیری است؛ بخش اول این طرح سال گذشته در دانشگاه ها اجرایی شد و کاربرد آن این است که دانشجویان متوجه شوند با چه آسیب مواجه هستند. امسال پیگیری می کنیم درس آموزش مهارت های زندگی نیز در دانشگاه ها تدریس شود.
وی ادامه داد: 80 هزار دانشجو در بحث طرح سیمای زندگی دانشجویی شرکت کردند که آمار قابل توجهی در این خصوص ارائه شده است.
صدیقی گفت: در بحث اعتیاد 8.5 درصد دانشجویان قلیان و هفت درصد سیگار می کشند.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: 30 درصد دانشجویان که در طرح سیمای زندگی دانشجویی عنوان کردند خواب نامناسب دارند. 27 درصد دانشجویان تحرک خاص ورزشی ندارند و 33 درصد دانشجویان وقت فراغت خود را به اینترنت اختصاص می دهند. 88 درصد دانشجویان از حمایت های عاطفی برخوردار هستند و همچنین باورهای مذهبی بین 70 تا 95 درصد است که باید معاونان دانشجویی در برنامه ریزی های دانشگاه ها به این آمارها توجه کنند.
وی به بحث ازدواج دانشجویی اشاره کرد و گفت: 65 درصد دانشجویان در آمارهای صورت گرفته موافق ازدواج دانشجویی هستند و 48 درصد نیز آماده ازدواج هستند که نشان دهنده توجه به این بحث در میان دانشجویان است.
صدیقی به بازنگری آیین نامه دانشجویان غیرایرانی اشاره کرد و گفت: این آیین نامه در سازمان امور دانشجویان بازنگری شد تا مشکلات و موانع پیش روی آن برطرف شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به کمبود اعتبارات در سال گذشته گفت: با وجود کمبود اعتبارات، چالش های زیادی پیش روی دانشگاه ها در حوزه دانشجویی بود و همین کمبود اعتبارات در بسیاری از حوزه ها خود را نشان داد؛ برای مثال دانشجویان تحصیلات تکمیلی که نیاز بیشتری به خدمات دارند، با مشکل مواجه بودند. امسال همین اعتبارات محدود هم که قرار بود اوایل تابستان اختصاص داده شود، با عدم تخصیص مواجه شده و هنوز اختصاص پیدا نکرده. با توجه به اینکه دولت در سال انتخابات است، با شرایط خاص و ویژه ای مواجه است و باید با کمبود اعتبارات دانشگاه ها اداره شوند.
صدیقی به رتبه بندی آشپرخانه و سالن های غذاخوری دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: این رتبه بندی ها نیز صورت گرفته و در شرایط بد اقتصادی تصمیم گرفته شد که افزایش زیادی در اجاره بها خوابگاه نداشته باشیم. همین اضافه شدن را براساس رتبه بندی داشتیم که خوابگاه های رتبه 4 و 5 افزایشی نخواهند داشت، رتبه یک و دو 15 درصد و رتبه سه حداکثر ۱۰درصد افزایش اجاره بها در سال جدید خواهیم داشت.
رئیس سازمان امور دانشجویان به افزایش وام ویژه دانشجویان دکتری اشاره کرد و گفت: امسال جهش جدی در این خصوص خواهیم داشت که همه دانشجویان دکتری غیربورسی را شامل این وام کنیم.
وی هم چنین به توجه ویژه به دفاتر مشاوره اشاره کرد و گفت: با توجه به این که این دفاتر با بهداشت و سلامت دانشجویان در ارتباط هستند، توجه بیشتری خواهیم داشت و منابع بیشتری به آن اختصاص خواهیم داد.
صدیقی در خصوص شورای صنفی در دانشگاه ها نیز گفت: این شوراها یک فرصت در دانشگاه ها هستند و نهادهایی هستند که می توانند پل مناسبی بین دانشجویان و مسئولان باشند و اقداماتی را که در دانشگاه ها انجام می شود، به اطلاع دانشجویان برساند. در آیین نامه جدید سعی شده شورای صنفی در دانشگاه ها افزایش یابد و در سطح خوابگاه و دانشکده ها تشکیل شوند. هم چنین شفافیت در آیین نامه جدید برای انتخابات این شورا پیش بینی شده و وظایف آنها نیز شفاف است.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: امیدواریم تا شروع سال تحصیلی این شوراها تشکیل شوند و تاکید می کنیم که حتما تمامی دانشگاه ها این شوراها را تشکیل دهند. دانشگاه هایی که انتخاباتشان در اردیبهشت برگزار شده، تشکیل این شوراها را پیگیری می کنند و سایر دانشگاه ها قبل از سال تحصیلی این انتخابات را برگزار می کنند. هم چنین اردیبهشت ماه را برای برگزاری انتخابات شورای صنفی در هر سال در نظر گرفتیم.
این هم مثل بقیه حرفاشون ( کمک هزینه ماهانه برای دانشجویان دکتری، افزایش وام ودیعه مسکن) تبل توخالی است.
فقط و فقط جنبه تبلیغاتی دارد.
هیچ کدوم عملی نشده و نخواهد شد.